Shop-Pont Co. Kft..

Csaptelep
Fűtőpatron
Csőradiátor
Kandalló
Elektromos kazán
Vízmelegítő
Indirekt tároló

Indirekt tároló

Indirekt tároló több méretbenNapjainkban mindannyiunk számára fontos kérdés a mindennapi életünkhöz szükséges komfort kialakítása, lehetőség szerint minél energiatakarékosabb módon. Az egyik kiemelkedő kérdés e témában: hogyan állítsuk elő a család napi melegvízszükségletét, milyen módon lehet gazdaságosan és komfortosan használati melegvizet (HMV) készíteni, például elektromos vagy gázkazánnal?

Mivel az elektromos üzemű kazánok nem "kombi" kivitelűek, ezért a gyártó ún. indirekt vagy közvetett fűtésű forróvíztárolókat kínál a HMV előállítására.

Mi is az az indirekt tároló? Ezek a forróvízkészítő berendezések tulajdonképpen ötvözik a tárolós rendszerű és az átfolyós rendszerű melegvízkészítő készülékek előnyeit. A tárolók külső megjelenése leginkább egy villanyboylerre hasonlít azonban a benne lévő vizet (HMV) nem egy elektromos fűtőszál által, hanem a tároló belső fala mentén elhelyezkedő csőspirálon - hőcserélőn - keresztül fűtik fel. A csősprilálba vezetik be a fűtést ellátó kazán (gázkazán, elektromos kazán, stb.) által megtermelt fűtési melegvizet, így a csőspirál, mint egy, a tárolóba merített fűtőtest indirekt, közvetett módon melegíti a használati melegvizet.

fűtőszálAz indirekt fűtésű tárolók egyik legfőbb előnye, hogy gyakorlatilag szinte nem lehet kifogyasztani belőlül a melegvizet, foylamatosan rendelkezésünkre áll a térfogatnak megfelő mennyiség. Igény szerint a tárolókat kiegészíthetjük elektromos fűtőpatronnal is, amellyel hagyományos boylerként is használhatjuk. Minden tároló palástja hőszigeteléssel van ellátva, megakadályozandó a felületen keresztül létrejövő hőveszteséget.

Elmondható, hogy napjaink minden szempontból egyik legkorszerűbb forróvízkészítő berendezései az indirekt tárolók. Térfogatukat tekintve a választékban 100-300 literes kivitelig találhatók indirekt tárolók.Shop-Pont Co. Kft. © 2013