Shop-Pont Co. Kft..

Csaptelep
Fűtőpatron
Csőradiátor
Kandalló
Elektromos kazán
Vízmelegítő
Indirekt tároló

Állandó mágneses és hálós vízszűrő

Főleg acél csővezeték, acél vagy öntöttvas radiátorok esetén fordul elő, hogy a rendszer viszonylag korrekt átmosatása ellenére is mágnesezhető részecskék kerülnek a vízáramba. Ezek a szennyező részecskék a vízzel érintkező berendezésekben különböző károkat okozhatnak. A forgó alkatrészek tömítéseit károsíthatják, a például áramlás érzékelőket károsíthatják, tönkre tehetik. Ez utóbbi esetben komplett fűtési és használati melegvíz rendszert is tehet üzemképtelenné kellemetlenséget és kárt okozva.

A szűrő gyártója ugyanaz, mint az elektromos átfolyós vízmelegítőink és kazánjaink gyártója. Ez a gyár több mint tizenöt éve állítja elő ezeket az elektromos berendezéseket, és főleg angliai tapasztalataiból kiindulva fejlesztette ki ezeket az öt mágnesgyűrűt is tartalmazó szűrőket, melyek a kísérletek során, valamint a külföldi és hazai gyakorlatban is bizonyították már hatékonyságukat.

Az 1. ábrán látható, a szűrő által leválasztott mágnesezhető szennyeződés összegyűlése a mágneses gyűrűkön egy nap és három hónap elteltével.

1. ábra

A 2. és 3. ábrán látható a szerelvény valós külső megjelenése. A réz házban található a rozsdamentes acél háló és a mágnes gyűrű sor. A tisztítás a hatlapfejű záródugó kicsavarásával válik lehetővé. Praktikus a szűrő kiszakaszolási lehetőségét megoldani.

2. ábra 3. ábra

A 3. ábra mutatja a készülék beépítési méreteit. A szerelvény hossza 70,4 mm, a belső menetes csatlakozásai 3/4"-osak. A víz áramlási irányát az öntvény ház oldalára öntött nyíl mutatja. A szűrőnek lefelé kell állni, hogy a leválasztást a gravitáció is segítse.

4. ábra

A mágneses szűrő beépítését öntött vas vagy acél elemeket tartalmazó rendszerekbe a fentiek miatt javasoljuk.Shop-Pont Co. Kft. © 2013