Shop-Pont Co. Kft..

Csaptelep
Fűtőpatron
Csőradiátor
Kandalló
Elektromos kazán
Vízmelegítő
Indirekt tároló

Elektromágneses vízkezelő készülék

Általános leírás

Az általunk gyártott és forgalmazott termékek megfelelnek az érvényes szabályoknak, és előírásoknak. Az előírások betartásával beépített, és üzemeltetett készülékekre 5 év garanciát vállalunk. A továbbiakban is szeretnénk megfelelni vevőink igényeinek, ezért szívesen veszünk minden javaslatot és észrevételt, mely hozzásegít minket minőségünk további javításához és termékeink fejlesztéséhez.

Tapasztalhatták az évek folyamán, hogy az eddig forgalomban lévő különböző típusú, vízkőoldó készülékek nem elég hatásosak a vízkő kezelésére, vagy ha véletlenül sikerül is ez neki nagyon sok idő kell hozzá, hogy fel tudja bontani a vízkövet, illetve megakadályozza az újabb lerakódást. Az itt ajánlott berendezések abban különböznek a régóta forgalomban lévő különböző fajtájú és típusú készülékektől, hogy a vízcsőre feltekert vezetékek által létrehozott mágneses térhez, egy jelentősen megnövelt frekvenciájú impulzus is párosul. A különböző típusú régebbi készülékeknél ez maximum 1,5-2 kHz.

Az itt bemutatásra kerülő berendezés 5kHz alap frekvenciát bocsát ki. Ennek köszönhetően a vízkezelő készüléknek a hatásfoka, sokszorosa az összes forgalomban lévő és ismert készülékekének. Így ez a készülék sokkal gyorsabban és hatékonyabban képes a lerakódott vízkövet feloldani, ill. teljesen meg tudja akadályozni a vízkövesedést. A VK-1001 típusú vizkezelő készülék teljesítménye alapján, kávé és ital automaták, egyéb vízmelegítő készülékek vízkezelésére ajánlott.

A természetes megoldás

A vízművek Magyarország különböző területein különböző minőségű vizet szolgáltatnak attól függően, hogy milyen vízlelő hellyel rendelkeznek. A felszíni vizek általában lágyabbak, a mélyebbről nyert vizek keményebbek, ami a víz ásványi anyag tartalmában jelentkezik. Az eredetileg lágy esővíz a különböző kőzetrétegeken átszivárogva, fémsókat old ki. A vízben lévő ásványi anyagok, mint például a kalcium és a magnézium, az emberi szervezet számára értékesek, ugyanakkor az ezekből képződő vízkő nagy károkat okozhat például, épületgépészeti vezetékekben, háztartási készülékekben, vízzel érintkező berendezésekben. Nagyon sokat hallhatunk bojlerekben és csaptelepekben okozott károkról, és arról, hogy vízkezelő készülék használata mellet, mennyivel kevesebb mosószert kell használni a háztartásban.

A vízkő lerakódás eltömítheti a vezetéket, nagymértékben csökkentheti azok keresztmetszetét, lényeges nyomáscsökkenést okozhat. A mozgó alkatrészek erősen károsodnak és nagy energiaveszteség lép fel. Az már nem is kérdés, hogy a kemény vizet kezelni kell-e, inkább az, hogy hogyan?

Kémiai módszerek: ioncsere sóoldattal, foszfátok adagolása. Ezzel az eljárással a vízből kivonják a keménységért felelős kalcium-és magnézium-hidrogénkarbonátot. Hátrányuk, hogy folyamatos anyagi ráfordítást igényelnek, és az így működő berendezések nagyok, ráadásul környezetkárosítók.

Fizikai módszerek: a készülék úgy akadályozza meg a vízkőlerakódást, hogy nem avatkozik be a víz kémiai szerkezetébe, nem használ sót vagy vegyszert. Ezzel a módszerrel a keménységet okozó kalcium-és magnézium-hidrogénkarbonátot, valójában nem távolítják el a vízből, hanem megakadályozzák kiválását azzal, hogy mágneses mezőn áramoltatják át. Ez gyakorlatilag ugyanaz a folyamat, mint ami a vízkő, azaz kalcium-és magnézium-karbonát kiválásakor zajlik a meleg felületen. A meleg (és ugyanígy a mágneses mező) hatására a vízben oldott állapotú, kalcium-hidrogénkarbonát, a víz a széndioxid jelenlétében, kalcium-karbonáttá és szénsavvá alakul. A kalcium-karbonát megtapad a felületen, ahol a reakció lezajlik: azaz a vízkő kiválik. Ezért alakul ki jellemzően a meleg felületeken a makacs, kemény vízkő-bevonat. Ha azonban mágneses mező hozza létre ugyanezt a reakciót, a vízkő nem a cső felületén csapódik ki, hanem mikrokristályos formában, a vízben oldott fémionokon távozik, melyek egyébként nem vennének részt a reakcióban, de jelen vannak a használati vízben. A mikrokristályos vízkő nem tud letapadni, így a víz felveszi a lágy víz fizikai tulajdonságait. Az elektromágneses készülékkel kezelt víz enyhén savas, mivel kevés szénsav képződik; elektromos vezetőképessége előnyére változik meg, felületi feszültsége csökken, azaz ha a kezelt vízzel mosunk, kevesebb mosószer szükséges. A keletkező szénsav a régebbi vízkőlerakódásokat is fokozatosan feloldja. A készülék beszereléséhez nem kell a rendszert meg bontani, mivel a tekercset a külső felületen kell elhelyezni. Alkalmazható minden anyagú csőre, fémre és műanyagra egyaránt, és nem zárja ki más vízkezelő berendezés működtetését. A beszerelés szakértelmet nem igényel, de célszerű a vízóra és a szivattyú után helyezi a folyásirányban, mivel a kezelt víz tulajdonságait, a víznyomást megváltoztató készülékek (pl.: szivattyú) befolyásolják. A berendezés 30 német keménység fokig, akár termálvízre is alkalmas, függetlenül a rendszer nyomásától, rendeltetésétől és hőfokától mindenhol, ahol a víz folyékony halmazállapotú.

A gyártó 5 év teljes körű készülék garanciát vállal a berendezésre, mely megfelelően bekötve megvédi a háztartási gépeket, bojlert, a fűtő- és HMV-rendszert, vagy akár az öntöző- és hűtőberendezéseket is. A készülék az által, hogy megakadályozza a vízkő lerakodását, jelentős energia, és üzemelési költség megtakarítást eredményez, meghosszabbítja a vízmelegítő berendezések élettartamát.xdthxt

Beépítési útmutató

A vízkezelő készülék indukciós tekercse által a csővezetékben kialakított nagyfrekvenciás mágneses tér dinamikus úton bontja meg a vízben oldott hidrokalcium-karbonát molekuláinak ionkötéseit. A magnetikus eljárással kezelt kemény víz felveszi a lágy víz tulajdonságait. A készülék hatására a vízben lévő mészkőkristályok a vízben lévő különböző fémionokhoz kötődnek, és így a kifolyó vízzel akadálytalanul a lefolyóba távoznak.

Célszerű a legjobb hatásfok elérésére a készüléket közvetlenül a vízóra után beszerelni, így az az egész rendszert védi. A szerelés szakértelmet nem igényel.

A készülék felszerelhető mindenféle fémanyagú és műanyag csőre. A szerelés a vízvezeték megbontása nélkül, annak külső felületére történik. A szereléshez kb. 30-50 cm szabad csőhosszúság szükséges, a cső helyzete lehet vízszintes vagy függőleges.

A berendezés 6/4" csőkeresztmetszetig fejti ki teljes hatását, 6/4" csőkeresztmetszet felett a vezetéket javasolt megosztani párhuzamos ágakra és az osztásnak megfelelően több készüléket kell beépíteni. A készülék 30 NK német vízkeménységig kiváló hatásfokkal kezeli a teljes átáramló vízmennyiséget, függetlenül annak nyomásától és hőmérsékletétől. Alkalmazható az összes hőmérsékleti tartományban, ahol a víz még folyékony állapotban van.

A készülékmozgó alkatrészt nem tartalmaz, felügyeletet és karbantartást nem igényel. A készülék feloldja a már meglévő vízkövet a vezetékekben, a tömítéseknél. A sérült tömítéseket gyakran ki kell cserélni a lerakodások megszűnése után. Az által, hogy megakadályozza a vízkő lerakódását jelentős energia, és üzemelési költségmegtakarítást eredményez.

A hálózati vezeték sérülése esetén annak cseréjét csak a gyártó ill. a kijelölt szerviz végezheti el!

A készüléket stabilan rögzítjük a vízvezeték rendszercső fölé. A bal oldali elektródát szorosan egymás mellé feltekerjük a vízvezetékre. Ezután nagyon pontosan 12 cm távolságot feljelölünk és a jobb oldali elektródát is, feltekerjük, de ellentétes oldalról a vízvezeték csőrendszerre. Ezután a készüléknek hálózati 220 V feszültséget adunk.

Az egyik lámpa a hálózati feszültséget jelzi, a másik pedig az impulzus létét ill. sebességét. Nagyon fontos a 12 cm távolság betartása és az ellentétes oldalról való elektródák feltekerése! Ennek be nem tartása a készülék hatásfokának csökkenését vonja maga után!Shop-Pont Co. Kft. © 2013