Shop-Pont Co. Kft..

Csaptelep
Fűtőpatron
Csőradiátor
Kandalló
Elektromos kazán
Vízmelegítő
Indirekt tároló

Bekötési vázlatrajzok

Figyelem! A rajzok csak egy vázlati sémát mutatnak. Ezek gyakori példák hogyan lehet alkalmazni őket. A rendszer kiépítését az erre szakosodott cégekre bízzuk!


Jelmagyarázat:
1. EKCO elektromos kazán
2. Hőmérséklet vezérlő
3. Zárt tágulási tartály
4. Fűtőtest
5. Elektromos átfolyós vízmelegítő
6. Golyós csap
7. Szűrő
8. Visszatérő szelep
9. Szivattyú
10. Hőcserélő
11. Szilárd fűtőanyagú kazán
12. Nyitott tágulási tartály
13. Kazánvédő szelep
14. Gáz kazán
15. Vezérlő egység
16. Keringető szivattyú
17. Víztároló
18. Bufor tartály
19. Három járatú szelep
20. Hőmérséklet érzékelő
21. Központi fűtésrendszer tartálya
22. Vezérlő egység
23. Elosztó
24. Padlófűtés cső


1. ábra

KOSPEL EKCO kazán és termo kémény vagy szilárd tüzelőanyagú kazán. Az ilyen rendszer a magas kiépítési kényelem mellett is kis beépítési költségű.


2. ábra

KOSPEL EKCO LZ kazán csatlakoztatása bojlerhez. Egy ilyen rendszer nagyon nagy mennyiségű melegvíz előállítására képes - több 100 liter a tartályban. A kazán vezérlőpaneljén a hőmérséklet maximális értéken, a gépen még beállítható 85°C foknál lejjebb legyen beállítva.


3. ábra

A KOSPEL EKCO Lp kazánt padlófűtéshez terveztük. A vezérlőrendszerrel a vizet 30°C és 60°C között szabályozhatjuk. Az ilyen rendszerhez nem kell további keverő szelep vagy, kiegészítő tartozékok, ami jelentősen csökkenti a kiépítési költségeket.


4. ábra

A KOSPEL EKCO kazán, mint önálló hőforrás még egy 300m² területű helységet is képes lehet felmelegíteni. Leghatékonyabban egy kis víztérfogatú központi fűtéssel összekötve működik. Az elektromos átfolyós vízmelegítővel, energiatakarékos fűtést és melegvízellátást biztosít.


5. ábra

Más gáz vagy olaj kazánnal, mint kiegészítő hőforrás, párhuzamosan együttműködő kazán. A kazán egy ilyen rendszerben az olcsóbb éjszakai árammal is működhet, vagy mint egy önálló tartalék hőforrás.


6. ábra

Energiatakarékos rendszer, ahol a KOSPEL EKCO kazán párhuzamosan működik egy víztárolóval vagy egy napelemes rendszerrel.


7. ábra

Nagy légterű helyiségek (pl.: gyár, csarnokok) fűtéséhez a kazánokat lépcsős kapcsolással alkalmazzák, ami megfelelően nagy hőteljesítményt tesz elérhetővé.


Shop-Pont Co. Kft. © 2013