Shop-Pont Co. Kft..

Csaptelep
Fűtőpatron
Csőradiátor
Kandalló
Elektromos kazán
Vízmelegítő
Indirekt tároló

Technikai adatok

Shower 2000

A zuhanyzós kivitelű vízmelegítőkhöz külön tartozékként jár egy zuhanyrózsa, ami 3 l/perc vízáramlás mellett kényelmes zuhanyzást biztosít. Az energia- és a víztakarékosság eléri az 50%-ot.
Vízporlasztó perlátor

A KOSPEL mosogatókhoz alkalmazható vízmelegítőihez egy porlasztó fejegységet adunk amivel 50% víztakarékosságot érünk el.
A futőelemek gyártási technológiája

A KOSPEL vízmelegítő fűtő alakatrészeinek kivitelezése a legkorszerubb technológiai eljáráson alapul. Garantálva a minőséget, tartósságot, korrodálás és légbuborékok elleni védelmet.
További energia megtakarítás az elektromos vezérlő rendszerrel!

Az Opus és Bonus vízmelegítőkben alkalmazott elektromos teljesítmény szabályozás állandó kilépő hőmérsékletet biztosít. A mikroprocesszor a hőmérséklettől és az áramlástól függően a megfelelő teljesítményt kapcsolja.

Alkalmazási területek

Az átfolyós vízmelegítő mellett döntve a melegvíz szükségleteinknek megfelelően kell kiválasztani a készülék típusát és teljesítményét. Egy pár példa a praktikus alkalmazásra:
  • 3,5 kW - 5 kW teljesítmény mosdóhoz
  • 6 kW - 9 kW mosogatóhoz vagy zuhanyzóhoz a shower 2000 zuhanyrózsa alkalmazásának feltételével
  • 9 kW - 15 kW zuhanyzóhoz, de hozzá lehet csatlakoztatni mosdóhoz is
  • 18 kW felett több csatlakozási ponthoz (kád, mosdó, mosogató) a megfelelően kiválasztott vízmelegítő kényelmes és gazdaságos üzemeltetést biztosít


A készülék kiválasztásánál figyelembe kell venni az alkalmazandó területen az elektromos hálózat kapacitását (A - áramerősség, vezeték keresztmetszete).

Az ábra a vízmelegítő teljesítményét mutatja vízhőmérséklet növekedésének függvényben. Hogy 40 Celsius fokos vizet kapjunk kb. 30 fokig kell felmelegítenünk a vizet (vízszintes vonal). Például a 21 KW teljesítményu vízmelegítővel több, mint 10L/perc melegvizet nyerhetünk (függőleges vonal).Shop-Pont Co. Kft. © 2013