Egy tányérnyi igazi olasz életérzés!
A szarvasgombás-paradicsomos penne gazdag, karakteres ízvilága a mediterrán konyha legjavát hozza el: édes koktélparadicsom, illatos fokhagyma, egy csipet chili és a NAHA szarvasgombás-paradicsomos szósz különleges mélysége teszi ellenállhatatlanná.
A frissen reszelt parmezán és a bazsalikom pedig megkoronázza ezt az egyszerű, mégis elegáns fogást.
Gyorsan elkészíthető, mégis igazi gourmet élmény – tökéletes választás egy hangulatos vacsorához vagy egy kis hétköznapi kényeztetéshez.
5-6 levél friss bazsalikom
Főzd meg a tésztát sós, lobogó vízben al dente-re, majd szűrd le, de tarts meg egy keveset (kb. 1 dl) a főzővízből.
Közben egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát és a chili pelyhet. Pirítsd 1–2 percig, amíg illatozni kezd.
Add hozzá a koktélparadicsomokat, és párold 5–6 percig, amíg kissé megpuhulnak.
Keverd bele a NAHA szarvasgombás-paradicsomos szószt, majd a főtt tésztát. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés főzővizet, hogy selymes állagot kapj.
Szórd bele a parmezán sajtot és a fekete borsot, friss bazsalikomot keverd össze, majd kóstold meg és ízlés szerint sózd.
Tálaláskor szórd meg a félretett parmezánnal és pár csepp olívaolajjal.