Szarvasgombás paradicsomos penne

Egy tányérnyi igazi olasz életérzés!
A szarvasgombás-paradicsomos penne gazdag, karakteres ízvilága a mediterrán konyha legjavát hozza el: édes koktélparadicsom, illatos fokhagyma, egy csipet chili és a NAHA szarvasgombás-paradicsomos szósz különleges mélysége teszi ellenállhatatlanná.
A frissen reszelt parmezán és a bazsalikom pedig megkoronázza ezt az egyszerű, mégis elegáns fogást.
Gyorsan elkészíthető, mégis igazi gourmet élmény – tökéletes választás egy hangulatos vacsorához vagy egy kis hétköznapi kényeztetéshez.

Összetevők:
  • 225 g tészta (pl. Penne)
  • 70 g reszelt parmezán sajt (egy keveset tegyél félre a tálaláshoz)
  • 3 evőkanál (kb. 100g) NAHA szarvasgombás-paradicsomos tésztaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 teáskanál chilipehely (vagy kevesebb, ha enyhébbre szeretnéd)
  • 2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • Só ízlés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj300 g koktélparadicsom, félbevágva

    5-6 levél friss bazsalikom

Elkészítés:
1.

Főzd meg a tésztát sós, lobogó vízben al dente-re, majd szűrd le, de tarts meg egy keveset (kb. 1 dl) a főzővízből.

2.

Közben egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát és a chili pelyhet. Pirítsd 1–2 percig, amíg illatozni kezd.

3.

Add hozzá a koktélparadicsomokat, és párold 5–6 percig, amíg kissé megpuhulnak.

4.

Keverd bele a NAHA szarvasgombás-paradicsomos szószt, majd a főtt tésztát. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés főzővizet, hogy selymes állagot kapj.

5.

Szórd bele a parmezán sajtot és a fekete borsot, friss bazsalikomot keverd össze, majd kóstold meg és ízlés szerint sózd.

6.

Tálaláskor szórd meg a félretett parmezánnal és pár csepp olívaolajjal.