Avokádós spagetti

Ha csak 15 perced van az ebéd elkészítésére, ez a recept neked való.

A könnyed spagetti pillanatok alatt összeáll, így ideális rohanós hétköznapokra vagy egy gyors vacsorára is. Biztosak vagyunk benne, hogy ezt az ételt vegetáriánusok és húsevők egyaránt élvezni fogják, hiszen friss alapanyagokból készül, és gazdag ízvilágot kínál. A cottage sajt extra krémességet és jelentős mennyiségű fehérjét ad hozzá, így a fogás nemcsak finom, hanem laktató és tápláló is.

1 adag tartalma:
  • 545 kcal
  • 66 g szénhidrát
  • 20 g zsír
  • 24 g fehérje
Összetevők:

A mártáshoz:

  • 1 avokádó
  • 1 zsírszegény cottage cheese
  • 2 teáskanál élesztő
  • 1 kanál olívaolaj
  • 40 g bébispenót
  • bors
  • szárított fokhagyma
  • oregánó
  • citromlé

Egyéb:

  • spagetti
  • 30 g dió
  • 50 g koktél paradicsom
  • bazsalikom
Elkészítés:
1.

A spagettit bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük addig, amíg el nem éri a kívánt állagot. Közben időnként keverjük meg, hogy a szálak ne ragadjanak össze.

2.

A megtisztított avokádót és a szósz többi hozzávalóját (cottage sajt, spenót, csemegeélesztő, olívaolaj, 1/2 citrom leve, fűszerek) tedd bele egy turmixgépbe, és alaposan turmixold össze az egészet, hogy szósz legyen belőle.

Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet a tésztáról.

3.

Egy forró serpenyőben melegítsd fel a szószt, amíg illatozni nem kezd, és enyhén gyöngyözik a felszíne. Ezután add hozzá a megfőzött tésztát, és óvatosan forgasd át, hogy minden szálat egyenletesen bevonjon. Ha szeretnéd, tehetsz hozzá egy kevés főzővizet is, hogy krémesebb állagot kapjon. Végül ízlés szerint szórd meg friss fűszernövényekkel vagy reszelt sajttal, és azonnal tálald.

4.

Most már csak tálald a tésztát egy szép tányéron, majd szórd meg a tetejét apróra vágott dióval, hogy ropogós textúrát adjon. Dobálj rá félbevágott koktélparadicsomokat, amelyek frissességet és savanykás ízt visznek az ételbe. Díszítsd néhány levél friss bazsalikommal, és szórd meg egy kevés csemegeélesztővel, amely sajtos ízvilágot kölcsönöz neki. Így nemcsak finom, hanem látványra is étvágygerjesztő lesz a fogás.

Jó étvágyat!