Hiányzik a hamburger íze, de valami egészségesebbre vágysz?!
Akkor ezt a receptet neked találták ki!
1 adag tartalma:
324 kcal
18 g szénhidrát
29,1 g fehérje
14,6 g zsír
Összetevők:
Fél kg pulyka darálthús
2-3 paradicsom
1 lilahagyma
Csemegeuborka
1 fej saláta
1 db édesburgonya
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál ketchup
1 evőkanál mustár
Sajt (a hosszúérlelésű gouda sajt laktózmentes)
Elkészítés:
1.
Elkészítjük serpenyőben a darálthúst, melyet ízlés szerint fűszerezünk. Én sót,borsot, pirospaprikát szoktam használni, akár csak a fasírthoz.
2.
Amíg pirul a hús, meghámozzuk és kockára vágjuk az édesburgonyát, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon készre sütjük.
3.
A zöldségeket megmossuk, felvágjuk és egy nagyobb tálba tesszük.
4.
A majonézt, ketchupot, mustárt összekeverjük és a salátára öntjük, majd jó alaposan az egészet megkeverjük. (Lehet több és kevesebb is a szósz, ki hogy szereti)
5.
Amikor elkészült a hús és az édesburgonya, hozzáadjuk a salátához.
6.
Az egész tetejére sajtot reszelünk, hogy teljes legyen a hambureg(salátánk)